Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Hutten ontwikkelt eigen huislabel: De Guijt

Smaakt je kopje tomatensoep als er geen verse tomaat in te vinden is? En kun je wel genieten van vlees zonder precies te weten waar het vandaan komt en op welke manier het dier gevoed is? Hoe zit dat met die nieuwsberichten die steeds vaker opduiken en die gaan over bacteriën in voedsel?

 

Voeding is belangrijk bij hoe je je voelt. Verse groenten en fruit, heerlijke sappen, krachtige soep, smaakvol vlees. Met verse en gezonde voeding bruis je de dag door. Barstensvol levenslust. Maar hoe weet je of dat wat je eet echt vers is en echt gezond? Kun je dat eigenlijk wel echt weten?

Het waren deze vragen die Hutten zich een jaar of vijf geleden ook stelde. En die ons ertoe hebben aangezet om het anders te gaan doen. We wilden het anders gaan doen, we moesten het anders gaan doen, we konden niet anders.

Het is immers onze missie om bij te dragen aan een beter, gezonder, comfortabeler, eerlijker, eenvoudiger, leuker en duurzamer leven. En dus gingen we op zoek naar partijen die ons konden helpen bij onze zoektocht naar echte en eerlijke, gezonde producten. In deze zoektocht werkten we samen met lokale boeren en telers, People for Earth, dierenartsen, voedseldeskundigen, biologen, ZLTO en het Platform Verduurzaming Voedsel (Ministerie van ELI). We pionierden, we ontwikkelden en we innoveerden samen. Het resultaat van deze zoektocht, dat is De Guijt, ons eigen duurzame culinaire huislabel. Je zou het het huismerk van Hutten kunnen noemen.

Van grond tot mond
Het was geen gemakkelijke zoektocht. We zijn helemaal teruggegaan in de keten om de juiste leveranciers aan ons te binden. We wilden echt zeker weten van welke koeien het rundvlees vandaan kwam en wanneer onze tomaten waren geplukt. Een product van grond tot mond kunnen volgen. We zijn wel twee jaar bezig geweest om dat wat we aanbieden beter, duurzamer en lekkerder te maken. Uiteindelijk hebben we tientallen lokale boeren en telers gevonden die op duurzame wijze hun groente, fruit, vis en vlees produceren. De producten van deze boeren brachten we onder in een eigen duurzaam huislabel: De Guijt. Vleeswaren, vlees, groente, fruit en brood: dit zijn de pure producten die een De Guijt label kregen. En ook andere producten die we in Hutten Culinair Centrum op ambachtelijke wijze bereiden met die verse en eerlijke producten van De Guijt kregen het duurzame label. Denk hierbij aan: soepen, maaltijden, maaltijdsalades, sandwiches en sappen, maar ook kroketten, frikadellen en friet.

Helden van De Guijt
We maakten een huisstijl en communicatiemiddelen voor de producten van De Guijt. Zo vertelden we het verhaal van De Guijt aan de opdrachtgevers, aan hun gasten en medewerkers. Ook kwam er een website en doopten we onze boeren om tot Helden van De Guijt. Want dat zijn ze ook echt, onze helden. Daarom hebben ze een belangrijke plek op de website van De Guijt. Daar vertellen zij over hun product. Stuk voor stuk verhalen vol passie voor vers en puur voedsel.

Een eerlijk verhaal
Helder, daar houden we van bij De Guijt. Maar we zijn niet snel tevreden. Want wat vandaag goed is, kan morgen beter. Daar werkt De Guijt aan, samen met de producenten. Minder belastend voor de aarde produceren, zorgen voor een vruchtbare bodem, een beter leven voor dieren, minder foodmiles maken, meer vitamines behouden bij de bereiding, het verbeteren van de voedingswaarden van onze verse producten en ga zo maar door. En dus pionieren we. Door te zoeken, te proberen, te falen, vol te houden en te slagen. En vooral door er eerlijk over te zijn. Want transparantie staat voorop. Zoals gezegd: De Guijt vertelt een eerlijk verhaal.