Corporate website Work at Hutten Pure Hutten De Verspillingsfabriek

Den Bosch krijgt eerste Smaaklokaal Hutten

In Den Bosch opent eind juni Smaaklokaal Hutten haar deuren onder in de Jheronimustoren aan de Hofvijver in het Paleiskwartier. In het Smaaklokaal staat vers, gezond, ambachtelijk, puur en duurzaam eten centraal. Kortom: het beste van Hutten komt er samen. Dat betekent ambachtelijke en eerlijke snacks en maaltijden en verse, huisgemaakte sappen, salades en soep. Om mee te nemen of ter plekke op te eten. Maar wat maakt dit concept nu zo bijzonder? En wat is er duurzaam aan een frietje mèt?

Het Smaaklokaal is ontstaan vanuit de missie van Hutten om bij te dragen aan een beter, gezonder, comfortabeler, eenvoudiger, leuker en vooral duurzamer leven. Al sinds 1929 staan ambacht, gastvrijheid en smaak centraal bij Hutten. Jan Hutten startte in dat jaar met zijn ambachtelijke bakkerij. Na tien jaar werd de bakkerij omgebouwd tot lunchroom annex eetsalon en in 1951 werd het een café-restaurant met de eerste Veghelse automatiek. En hoewel het bedrijf in de decennia daarna explosief groeide tot een toonaangevende nationale cateraar, is de aandacht voor het ambachtelijke vakmanschap altijd gebleven. Hutten blijft tot de dag van vandaag op zoek naar de beste verse ingrediënten en werkt continu aan het doorontwikkelen van een ambachtelijke foodservice. Smaaklokaal Hutten sluit naadloos aan bij de visie van Hutten. Het speelt in op de behoefte van mensen om bewust met gezond eten en drinken bezig te zijn. En op het feit dat niet iedereen tijd (of zin) heeft om elke dag uitgebreid in de keuken te staan. Wie makkelijk wil doen, maar wél een bewuste en gezonde keus wil maken, kan binnenkort dus terecht bij Smaaklokaal Hutten.

Duurzaam label ‘De Guijt’
Bijna alle producten die bij het Smaaklokaal te verkrijgen zijn, dragen namelijk het duurzame huislabel van Hutten: ‘De Guijt’. Hutten werkt hiervoor onder andere samen met 24 lokale boeren en telers. Inmiddels bestaat het assortiment van De Guijt uit meer dan duizend producten. Deze vinden dagelijks hun weg naar de 120 bedrijfsrestaurants en de 11 evenementenlocaties van Hutten. Om een De Guijt-label te mogen dragen, moet een product voldoen aan de strenge ‘De Guijt Norm’. Deze normering is onderverdeeld in vier kernwaarden: gezond bezig, zuinig op onze wereld, diervriendelijk en huisgemaakt. Voor elke kernwaarde zijn concrete en meetbare criteria opgesteld.

Vers en ambachtelijk bereid
In Smaaklokaal Hutten kun je straks naast huisgemaakte salades, stamppotten en smoothies ook terecht voor een frietje mèt en De Guijt-snacks zoals kipnuggets, frikandellen en kroketten. Maar die friet is dan wel vers gesneden, gemaakt van seizoensaardappelen en eerst geblancheerd in water voordat deze wordt gefrituurd. En de kipnuggets zijn huisgemaakt van Volwaard-kip. Deze kip is van een langzaam groeiend ras en heeft een ster volgens het Beter Leven Keurmerk. De Guijt-kroketten worden gemaakt met rundvlees van de runderen van Henk Broeders uit Berkel-Enschot. Deze dieren worden dagelijks twee keer gevoederd met producten die Henk zelf verbouwt. Omdat alle runderen steeds datzelfde uitgekiende rantsoen krijgen, is de smaak van het vlees ook steeds hetzelfde. Smaaklokaal Hutten is zeven dagen per week geopend tot 22.00 uur ’s avonds.

Lees meer op de website www.smaaklokaal.nl.